洋書

<健康と疾患における現代栄養学,第11版>

Modern Nutrition in Health & Disease, 11th ed.

著者 : A.C.Ross, B.Caballero, R.J.Cousins, et al.(eds.)
出版社 : JONES & BARTLETT LEARNING
ISBN : 978-1-6054-7461-8
ページ数 : 1616pp.
出版年 : 2014年

在庫僅少

定価33,066円(本体30,060円 + 税)

  • オンライン
  • お気に入りに登録
  • 商品説明

本書の特色

栄養学,および栄養学が現代の医学・食事療法・看護・公衆衛生・公共政策に果たす役割を網羅的に解説し,幅広く好評を博している権威あるリファレンス・ブック,改訂第11版.栄養学における歴史的な出来事,特定の食事成分,統合生体システムにおける栄養学,ライフサイクルを通じた栄養アセスメント,さまざまな臨床疾患における栄養学,公衆衛生と公共政策の問題などについて,世界的に著名な専門家が詳細な情報を提供する.
新版では,疾患予防における栄養の役割,世界的な栄養問題,公衆衛生に関する事項,さまざまな慢性疾患における肥満の意味,栄養学に適用される遺伝学,栄養を疾患に関連付け重要な科学的進歩を遂げた分野,などを取り上げる.


Table of Contents
Part 1: Specific Dietary Components

Section A: Major Dietary Constituents / Section B: Minerals / Section C: Vitamins / Section D: Other Compounds with Health Relevance
Part 2: Nutritional Roles in Integrated Biologic Systems
Section A: Nutritient-Gene Mechanisms / Section B: Digestive, Endocrine, and Neural Mechanisms
Part 3: Nutritional Needs and Assessment During the Life Cycle and Physiologic Challenges
Part 4: Prevention and Management of Disease

Section A: Obesity and Diabetes / Section B: Cardiovascular Diseases / Section C: Pediatric and Adolescent Disorders / Section D: Disorders of the Alimentary Tract / Section E: Nutritional Management During Cancer / Section F: Skeletal and Joint Disorders / Section G: Nutrition in Surgery and Trauma / Section H: Behavioral, Psychiatric, and Neurological Diseases / Section I: Other Systemic Disorders / Section J: Food Additives, Hazards, and Nutrient-Drug Interactions
Part 5: Nutrition of Populations
Section A: Nutrition in a Changing World / Section B: Nutrition and Human Performance
Index