洋書

<腎臓病の栄養療法ハンドブック、第6版>

Handbook of Nutrition & the Kidney, 6th ed.

  • 旧版

著者 : W.E.Mitch & T.A.Ikizler
出版社 : LIPPINCOTT WILLIAMS & WILKINS
ISBN : 978-0-7817-9517-3
ページ数 : 322pp.(55illus.)
出版年 : 2010年

在庫なし

定価7,884円(本体7,300円 + 税)

  • 商品説明

本書の特色

急性及び慢性の腎臓疾患をもつ患者の栄養管理を実践的にガイドする、調べやすいハンドブック、全面改訂第6版。
斯界の世界的な権威が、腎臓疾患患者の栄養必要量に関する最新情報を提供し、患者コンプライアンスを高めるためのメニューやサプリメントのリストと共に食事摂取基準を提示する。
表や図を多数取り入れており、読者は重要情報を素早く検索することができる。
新版では新章として、腎臓結石と高血圧症の患者を治療するための食餌療法によるアプローチ、腎臓疾患患者に関係する肥満と身体活動、といった内容を取り上げる。

Table of Contents
1. Nutrition and Energy for Healthy Adults
2. Effects of Chronic Kidney Disease on Metabolism and Hormonal Function
3. Calcium, Phosphorus, and Vitamin D in Kidney Disease
4. Management of Lipid Abnormalities in the Patient with Kidney Disease
5. Nutritional Support in Acute Renal Failure
6. Requirements for Protein, Calories, and Fat in the Predialysis Patient
7. Nutritional Requirements of Diabetics with Nephropathy
8. Nephrotic Syndrome: Nutritional Consequences and Dietary Management
9. Nutritional Intervention in Progressive Chronic Kidney Disease
10. Trace Elements and Vitamins
11. Nutritional Requirements in Hemodialysis
12. Nutritional Consideration in Patients on Peritoneal Dialysis
13. Nutritional Requirements of Kidney Transplant Patients
14. Nutritional Aspects of Kidney Stones
15. Dietary Salt Intake for Patients with Hypertension or Kidney Disease
16. Obesity in Kidney Disease
17. Exercise and Physical Function in Kidney Disease
18. Nutritional Interventions in Chronic Kidney Disease
19. Sample Menus for Chronic Kidney Disease Patients